Krapfen-gogoşi austriece - Camelia Bizadea

22 iunie 2011 21:41   Rețete
Ultima actualizare:

Preparare: Amestecăm faina cu drojdia dizolvată în 125 g apă caldutţă, cu oul, zahărul, untul , zahărul vanilat.

După ce aluatul începe să se lege adaugăm treptat restul de 125 gr. apă calduţă ,sarea si frământăm pană obţinem un aluat elastic pe care îl lăsăm 15-30 minute la crescut.

Dupa ce a crescut, se întinde aluatul într-o foaie de 1 cm grosime şi se taie cercuri cu ajutorul unei forme (poate fi o cana ). Se prăjesc în ulei încins pe ambele părţi ,apoi se scot pe un şerveţel de hârtie.

Se pudrează cu zahăr apoi se pune un moţ cu dulceaţă de orice fel (deasupra am presarat cocos pentru aspect).

Poftă bună!

Mai citeşte:

Deliciu

ciocolatos

Tort

cu cremă de zahăr ars

Cremă

de zahăr ars

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe