Lasagna cu spanac

8 iunie 2014 15:50   Rețete
Ultima actualizare:

Eşti expertă în bucătărie? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un  platou şi fă-i o fotografie Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai gustoasă şi arătoasă  reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate, şi va fi premiată cu un set de 6 cuţite Moller.

Ingrediente: 1 kg spanac, 1 pachet foi lasagna, 1 lingură ulei, sare, piper, 150 g telemea, 250 ml smântână,  150 g caşcaval ras.  Pentru sos: 500 ml lapte, 5 linguri făină, 50 g unt, sare, nucşoară rasă.Preparare:  Alegi spanacul, îl opăreşti şi îl laşi să se scurgă. Îl toci mărunt apoi şi îl potriveşti de sare şi piper. Îl laşi deoparte. repari sosul pentru care topeşti untul într-un vas, adaugi făina şi o amesteci repede, repede cu untul. Peste acest amestec torni lapte puţin câte puţin. Amesteci energic, să nu rămână cocoloaşe şi laşi sosul să fiarbă până are consistenţa unei smântâni subţiri. Îi adaugi sare şi nucşoară.

Tragi vasul de pe foc, adaugi brânza rasă şi spanacul. Ungi un vas termorezistent şi pui alternativ câte două foi lasagna şi umplutura de spanac. Ultimul strat trebuie să fie obligatoriu de foi. Torni smântâna şi caşcavalul ras şi dai vasul în cuptorul încins aproximativ 45 minute.

Mai multe