Lasagna cu spanac

19 decembrie 2018 16:12   Rețete
Ultima actualizare:

Poate nu e la fel de gustoasă ca rețeta cu carne, însă știm sigur că este mult mai sănătoasă. Vorbim despre lasagna cu spanac, o rețetă în care telemeaua și spanacul se combină excelent.

Rețeta Lasagna cu spanac

Dacă vă place spanacul, atunci trebuie să încercați această rețetă delicioasă de lasagna cu spanac

Ingrediente

  • 1 kg spanac,
  • 1 pachet foi lasagna,
  • 1 lingură ulei,
  • sare,
  • piper,
  • 150 g telemea,
  • 250 ml smântână,
  • 150 g caşcaval ras.

500 ml lapte, 5 linguri făină, 50 g unt, sare, nucşoară rasă.

Mod de preparare

Alegi spanacul, îl opăreşti şi îl lași la scurs. Apoi îl toci, potriveşti de sare şi piper. Îl laşi deoparte. Pentru sos, topeşti untul într-un vas, adaugi făina şi amesteci repede, să nu ardă. Stingi cu laptele, pe care îl torni puţin câte puţin. Amesteci energic, să nu rămână cocoloaşe, şi laşi sosul să fiarbă până are consistenţa unei smântâni subţiri. Îi adaugi sare şi nucşoară. Tragi vasul de pe foc și pui brânza rasă şi spanacul. Pui la fiert apă cu puțină sare și o lingură de ulei. Când dă în clocot, scufunzi foile de lasagna cât să se înmoaie și le scoți apoi cu o paletă, cu grijă să nu le rupi. Ungi un vas termorezistent şi așezi alternativ foi de lasagna şi umplutură de spanac.

Ultimul strat trebuie să fie obligatoriu de foi. Torni smântâna şi caşcavalul ras şi dai vasul în cuptorul încins aproximativ 45 de minute. Poți decora cu frunze proaspete de busuioc.

Mai multe