Lasagna cu varză

7 decembrie 2015 11:50   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

1 ceapă

4 morcovi

500 g varză

sare

piper

unt (pentru uns)

500 g foi de lasagna

300 g caşcaval

1 linguriţă ulei

mărar tocat

Pentru sos

2 linguri făină

500 ml lapte

2 linguri brânză fărâmiţată (mai sărată)

1 lingură smântână

1 lingură unt

1 ou

Pentru decor

frunze de busuioc

seminţe de floarea-soarelui

Preparare

Cureţi de coajă şi toci ceapa, iar morcovii îi dai prin răzătoarea mare. Le sotezi în ulei circa 5 minute. Pui și varza tocată şi mai laşi pe foc 10 minute, apoi potriveşti la gust cu sare şi piper. Dai deoparte și adaugi mărarul. Pentru sos, pui făina într-o tigaie, peste care adaugi untul şi încorporezi. Dacă e nevoie mai pui unt. Torni laptele, amesteci cu smântâna şi cu brânza şi laşi să „bolborosească“ la foc mic. Dai la o parte şi lași să se răcorească. Apoi pui oul şi amesteci. Prepari foile de lasagna conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Așezi primul strat într-o tavă unsă cu unt. Pui din compoziţia de varză. Apoi torni din compoziţia cu făină şi presari deasupra puţin caşcaval răzuit. Pui altă foaie de lasagna şi continui aşa, alternând straturile. Ultimul strat trebuie să fie de sos. Dai la copt 25 de minute, apoi presari caşcaval şi seminţe de floarea-soarelui. Mai laşi la cuptor încă un sfert de oră. O serveşti caldă. Ornezi, dacă vrei, cu frunze de busuioc.

Mai multe