Leacul perfect pentru mahmureală, dezvăluit de Horia Vîrlan. Ciorbă de potroace, rețetă pas cu pas
Cu câteva zile înainte de Crăciun, maestrul bucătar Horia Vîrlan a poposit în casa click.ro, unde a participat la o discuție de sărbătoare în cadrul interviurilor săptămânale Click! Live. Încărcat cu sfaturi folositoare pentru gospodine, ba chiar și cu rețete delicioase specifice Crăciunului și Revelionul, simpaticul bucătar pe care îl puteți urmări la Prima Tv ne-a dezvăluit și cel mai bun remediu pentru a scăpa de mahmureală.
Horia Vîrlan a răspuns afirmativ invitaţiei Click! de a împărtăşi o parte dintre secretele sale culinare şi a oferit sfaturi pentru ca meniul de sărbători să nu mai reprezinte o bătaie de cap pentru gospodine. Bucătarul a dezvăluit că nu este un "fan" al porcului pentru masa de Crăciun, preferând să folosească carnea de curcan, o alternativă mai sănătoasă.
Pentru cei care se confruntă și cu partea mai neplăcută de după o petrecere pe cinste, mahmureala, Horia Vîrlan "a dat din casă" și ne-a dezvăluit toți pașii ciorbei de potroace pe care o va pregăti chiar pentru familia sa. El preferă să o facă din curcan, dar poarte ieși la fel de delicioasă și din carne de pui.
"Anul acesta m-am horărât să fac ciorbă de potroace. Am un curcan mare de la țară. Ciorba de potroace o fac din aripi, pe care le tai bucăți mici cu satârul, ca să fiarbă bine, și o parte din spinare. Pe spate există două căușe unde este carne moale numită medalion. O scot, o tai bucăți și le pun și pe alea. O să fierb și pipota curcanului. Fierb totul la temperatură joasă. Când începe să facă spumă, spumez cu mare grijă. E foarte important să spumăm supa care fierbe, pentru a fi foarte clară la final. Cu o pensulă și un pic de apă șterg marginea oalei, pe care se depune mizerie care se întărește și se arde pe oală.
După vreo oră jumate - o oră și 45 de minute (în cazul curcanului n.r.) e momentul să aduc zarzavatul: ciorbă, morcov, albitură, le tai cubulețe și las să fiarbă bine-bine. După ce au fiert și ele, adaug și zeama de varză fiartă separat în prealabil. O dreg cu leuștean și puțin pătrunjel și asta este ciorba de potroace. Nu pun toate măruntaiele, ci doar pipota. Așa o facem noi. În zona Moldovei se pune și mărar, alții adaugă și un pic de smântână", a dezvăluit Horia Vîrlan la Click! Live.