"Lemon curd" sau cremă de lămâie. Rețeta pe care Anca Lungu a învățat-o în Franța: "E genială și ușor de gătit"

10 octombrie 2020 17:29   Rețete
Ultima actualizare:

În aprilie 2018 părăsea pupitrul Observatorului de la Antena 1 pentru a-și întemeia o nouă familie și a duce o viață lipsită de griji în Franța, la Nisa. De când este cu soțul ei, de origine greacă, Anca Lungu (34 ani) a dat prioritate căminului proaspăt format, care a “primit” între timp un al doilea copil. Prințesa Polonic, așa cum este supranumită, gătește cu aceeași pasiune, dar nu pentru blogul său, ci pentru cei doi copii și soțul ei. Iată ce rețetă delicioasă ne-a oferit, rețetă pe care a învățat-o în Franța!

"Nu-i o rețeta franțuzească, dar e o rețeta pe care am învățat-o în Franța după ce m-am trezit cu toată producția lămâiului nostru în bucătărie. Este vorba despre o crema de lămâie, fără să exagerez, genială la gust și foarte ușor de gătit. Englezii îi spun lemon curd. E o rețetă clasică din categoria celor cu care nu ai cum să dai greș. Poate fi o idee de cadou pentru prietenii gurmanzi care îți dau târcoale sau micul tău secret păstrat cu sfințenie în frigider pentru momentele de răsfăț. Explozia de gust și culoare, echilibrul perfect dintre dulce și acru și nu în ultimul rând textura fină, recomandă acest desert ca pe un must have pentru o masă festivă.

  • Ingrediente

• coaja rasă și zeama de la 4 lămâi bio, fără ceară• 150 g de zahăr din trestie• 100 g unt• 3 ouă ecologice și un gălbenuș

  • Mod de preparare

Crema de lămâie se prepară pe baie de abur, așa că pregătește un bol pe care să-l poți așeza fără grijă peste o oală în care fierbe apa. Ai grijă ca apa fierbinte să nu atingă fundul vasului. Adaugă în bol zeama și coaja de lămâie, zahărul și untul. Amestecă ușor cu un tel până când untul și zahărul se topesc. Rând pe rând încorporează ouăle și gălbenușul folosind de asemenea telul. Lasă crema să fiarbă în jur de 10 minute, amestecând din când în când. Pune-o fierbinte în borcane sterilizate și păstreaz-o la rece, în frigider, cel mult o lună. Din experiența mea îți pot spune că nu vei putea să o păstrezi pentru prea mult timp. E atât de bună încât cel mai probabil va trebui să mai faci o porție. Poți folosi crema de lămâie ca umplutură pentru eclere, așa cum am făcut eu, tarte cu bezea deasupra sau de ce nu, în torturi. O poți savura însă și simplă ori cu biscuiți. Poftă bună! 

Citește și:

INTERVIU Anca Lungu, fericită la Nisa, cu soțul grec și copiii: "Mi-am schimbat viața cu totul". Cu ce se ocupă acum

Budincă săsească din pâine şi mere. Rețeta lui Horia Vîrlan

Mai multe