Mâncare de pipote cu legume – Reţetă
Nu ştiţi ce să mai gătiţi? Ce spuneţi de o mâncare de pipote cu legume? E tare gustoasă, iar familia va savura fiecare porţie.
Pentru început ar trebui să faceţi o oprire la piaţă, pentru a vă aproviziona cu legume proaspete. Veţi avea nevoie de ceapă, morcovi, ardei şi verdeţuri. Aveţi grijă să puneţi tot ce vă trebuie în coşul de cumpărături. Spor la gătit!
Mâncare de pipote cu legume: INGREDIENTE
- 1 kg pipote de pui
- 2 borcane ciuperci feliate
- 1 ardei capia roşu
- 1 ardei gras galben
- 2 morcovi
- 5 fire ceapă verde
- sare
- piper
- verdeţuri italiene
- 200 ml pastă de roşii de casă
- 1 lingură făină
- ulei de măsline
Mâncare de pipote cu legume: MOD DE PREPARARE
Aşa se prepară o mâncare de pipote cu legume. Curăţăm bine morcovii, îi spălăm şi îi tăiem cubuleţe. Ardeii îi curăţăm şi îi tăiem fâşii, iar ceapa o tăiem rondele. Punem legumele în puţin ulei şi călim zece minute. Acum vom pregăti pipotele. Le tăiem mărunt şi le punem peste legume. Lăsăm câteva minute pe foc, scrie bucatars.ro.
Adăugăm puţină apă, cât să acopere totul, dacă nu faceţi într-o oală de ceramică, altfel va fi lichid şi nu este nevoie să punem apă. Condimentăm cu sare, piper, verdeţuri italiene, după gust şi lăsăm pe foc până se înmoaie pipotele (durează cam vreo oră). Spre sfârşit adăugăm pasta de roşii amestecată cu făină şi puţină apă şi adăugăm apă în caz că mai este nevoie între timp şi gata, această mâncare de pipote cu legume poate fi servită.
Să ştiţi că această mâncare de pipote cu legume merge de minune cu mămăligă sau piure de cartofi. Tăiaţi cartofii cubuleţe şi puneţi-i la fiert. Presăraţi puţină sare, iar după ce au fiert bine scurgeţi-i de apă şi mixaţi până sfărâmaţi tot. Adăugaţi o lingură de ulei şi câteva de margarină. Poftă bună!