mâncare de post cu ciuperci pleurotus

26 februarie 2015 16:33   Rețete
Ultima actualizare:

Vă plac ciupercile pleurotus? Gustul lor este deosebit mai ales dacă această ciupercă este tânără. Reţeta de astăzi este mâncare de post cu ciuperci pleurotus. E simplă de preparat şi foarte gustoasă. Tocmai de aceea aceste ciuperci sunt atât de căutate în perioada postului.

Acest tip de ciuperci este foarte popular mai ales în bucătăria asiatică (Japonia, Coreea, China) unde este folosit ca ingredient principal în prepararea diverselor supe sau sosuri. Ciupercile Pleurotus pot fi folosite pentru prepararea tocăniţelor, a supelor. De asemenea pot fi preparate sub formă de şniţel, înlocuind cu succes carnea de porc sau pui. Carnea sau pulpa pălariei este compactă și consistentă la exemplarele ajunse la maturitate.

  • 500 grame ciuperci pleurotus
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 20 grame unt cu verdeaţă şi usturoi
  • 3 cepe verzi
  • 2 căţei de usturoi de mărime medie
  • 3 fire de pătrunjel
  • 100 ml vin alb sec
  • sare de mare fin măcinată
  • amestec de piper alb, verde, negru şi boia

Mâncare de post cu ciuperci pleurotus: MOD DE PREPARARE

Aşa preparăm o mâncare de post cu ciuperci pleurotus. Acestea se pot păstra la frigider, într-o pungă de hârtie sau plastic maxim o săptămână. Pentru început, ciupercile se taie bucăţi mari. Ceapa verde se curăţă, se spală şi se taie rondele. Usturoiul se curăţă, se spală şi se taie mărunt.Uleiul se pune într-o tigaie cu diametru mare. Când uleiul este fierbinte se adaugă untul. Apoi se adaugă ciupercile şi se prăjesc uşor timp de 5 minute, amestecând continuu cu o lingură din lemn. Se adaugă ceapa şi usturoiul pregătite anterior, apoi se lasa la foc moderat timp de aproximativ 5 minute.

În timp ce amestecăm se adaugă vinul alb. Încă puţin şi această mâncare de post cu ciuperci pleurotus va fi gata. După ce amestecăm bine, se condimentează cu sare, amestec de piper alb, verde, negru şi boia după preferinţe. Se lasa amestecul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 3 minute.

Între timp, se spală pătrunjelul, se toacă mărunt şi se adaugă amestecului pregătit. Se lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 1 minut. Se serveste cu toast de pâine integrală. Ingredientele sunt necesare pentru 4 porţii, iar timpul de preparare este de 30 de minute. Poftă bună!

Mai multe