Mâncărică de cartofi noi cu carne – Clementina Suciu

16 iunie 2016 14:59   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

1 kg cartofi noi, 500 g pulpă de porc, 1 ceapă, lingură pastă de tomate, sare, piper, 3 linguri de ulei.

Preparare

Se curaţă cartofii şi ceapa. Se spală carnea, se usucă şi se taie cuburi. Se pune să se rumeneasca uşor într-o cratiţă cu ulei, apoi se adaugă ceapa tocată mărunt. Se călesc împreună până devine ceapă sticloasă, se adaugă cartofii apoi se toarnă apă fierbinte cât să acopere carnea şi cartofii.

Se lasă să fiarbă şi când s-au pătruns carnea şi cartofii se adaugă pastă de tomate, sare şi piper după gust. Se fierbe în continuare la foc mic să scadă puţin. Se serveşte fierbinte cu verdeaţă proaspăt tocată şi cu un ardei iute. Poftă bună!

Mai multe