Mâncărică de urzici cu ou poşat - Monica Marton

3 iulie 2017 13:14   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente necesare pentru două porţii:

500 de grame de urzici80 de ml de frişcă pentru gătit sau laptedoi căţei de usturoidouă ouăo lingură de oţet pentru a poşa ouălesareo bucată de piper lungtrei boabe de piper roşu.

Preparare:

Spălaţi urzicile, curăţaţi usturoiul şi îl spălaţi. Puneţi o cratiţă cu apă la fiert, adăugaţi sare şi, când clocoteşte apa, adăugaţi urzicile pe care le lăsaţi 3 minute să fiarbă. Scoateţi şi scurgeţi de apă urzicile, apoi, după ce se răcesc, le tocaţi. Tocaţi mărunt usturoiul.

Puneţi la foc, într-o cratiţă, frişca pentru gătit, adăugaţi usturoiul, amestecaţi două minute apoi adăugaţi urzicile tocate, piperul lung măcinat mărunt, boabele de piper roşu şi sare, dacă mai este nevoie. Amestecaţi toate ingredientele încă un minut şi opriţi focul. 

Aşezaţi mancarea de urzici pe farfurii; poşaţi în apă cu oţet şi sare două ochiuri de ou şi le puneţi lângă urzici. Poftă bună!

Mai multe