Marinata- secretul mâncărurilor delicioase
Cum faci mâncarea bună să fie şi mai bună? Simplu! Pregăteşti un sos marinat pentru alimentele cărora vrei să le innobilezi gustul.
Apoi le lasi sa se fragezeasca si sa imprumute aroma speciala a marinatei (timpul de marinare depinde foarte mult de dimensiunile produsului de marinat, dar si de tipul alimentelor).
Ce trebuie sa stii pentru a prepara o marinata perfecta?
1. Foloseste corect recipientele pentru marinareAlimentele se marineaza in recipiente din plastic, sticla sau ceramica, evitandu-se cele confectionate din metal. In niciun caz nu se vor folosi vase din aluminiu sau cupru pentru marinare, deoarece aceste metale vor reactiona cu ingredientele acide din sos.
2. Respecta formula de baza pentru marinata
Nu iti face probleme daca nu ai chiar toate ingredientele mentionate in reteta de marinata. Important este sa respecti formula sa de baza, care arata ca acest sos trebuie sa contina un ingredient acid (ex: otet, suc lime/lamaie, vin, lapte acru sau iaurt), sare/ sos soia, ulei (orice tip de ulei) si condimente/ ierburi aromatice/zahar (ex: rozmarin, ghimbir, ardei iute, usturoi, sirop de artar, miere, etc).Totusi, trebuie retinut faptul ca pentru o marinata perfecta trebuie sa pastrezi un raport echilibrat al tuturor elementelor din formula de baza.