Masa de Crăciun în lume: ce se mănâncă în această zi şi ce semnificaţie au preparatele

23 decembrie 2020 11:57   Rețete
Ultima actualizare:

Crăciunul este o sărbătoare petrecută în familie, iar familiile se reunesc în această zi în jurul unei mese bogate. Peste tot în lume există tradiţii şi obiceiuri, multe dintre ele legate de mâncare. Crăciunul este acea zi din an în care, mai mult ca oricând, mâncarea are o semnificaţie aparte.

De Crăciun ne răsfăţăm cu preparate pe care rareori le mâncăm în timpul anului. Tocmai de aceea ele par cu-atât mai gustoase în această zi. În plus, unele dintre felurile de pe masă au o anumită simbolistică, reprezentând crezurile şi tradiţiile fiecărui popor în parte.

Franţa

În Franţa, cina de Crăciun include o varietate de preparate ale gastronomiei fine: stridii, foie gras, curcan umplut cu castane şi multe brânzeturi. Nu degeaba francezii au peste 400 de sortimente de brânză. Desertul principal este celebra ruladă bûche de Noël (buturuga de Crăciun).

Citește aici continuarea și află ce mănâncă germanii, ungurii, polonezii, italienii, englezii de Crăciun.

Mai multe