Masa de Paște: Cum preparăm o pulpă de miel pe pat de cartofi
Pentru ca masa de Paște să fie cât mai bogată și preparatele să fie diverse, trebuie să vă pregătiți din timp. Vă recomandăm o rețetă care nu trebuie să lipsească din meniul vostru.
Ingrediente:
1 pulpă de miel6-7 căţei mari usturoi1-2 pahare vin alb1 cană apă50 ml ulei2-3 crenguţe rozmarin2-3 crenguţe măghiransarepiper
Mod de preparare:
Speli pulpa bine şi o ştergi cu un şervet. Cureţi usturoiul şi-l tai mărunt. Cu ajutorul unui cuţit crestezi, din loc în loc, pulpa şi o împănezi cu bucăţelele de usturoi. Ungi carnea cu ulei, o dai cu sare şi piper (din belşug) şi o aşezi într-o tavă unsă cu câteva linguri de ulei.
Torni în tavă vinul şi apa, şi presari rozmarinul proaspăt şi frunzele de maghiran.
Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o bagi la cuptor, la foc mediu, 30 minute, apoi scoţi folia.