Măsline umplute cu blue cheese - Liliana Fedeleş

29 iulie 2016 16:30   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: (cantităţile sunt orientative)

•             200 g măsline verzi, fără sâmburi

•             80-100 g blue cheese

•             2 ouă

•             pesmet

•             făină

•             fulgi de chili

•             2-3 linguri de parmesan

•             ulei de floarea soarelui

Mod de preparare:

Tăiem măslinele  în spirală. Mărunţim brânza, facem nişte chifteluţe mici pe care le învelim în măsline. Procedăm ca la şniţel: le dăm prin făină, prin ou, prin pesmet în care am adăugat câţiva fulgi de chili şi 2-3 linguri de parmezan, apoi  le mai dăm  o dată prin ou şi  prin pesmet. O să obţinem  o crustă frumoasă şi crocantă. Într-o cratiţă punem  cam 3-4 cm de ulei, îl încingem şi apoi prăjim măslinele timp de 3-4 minute , până capătă o culoare aurie, frumoasă. Nu punem multe măsline o dată. După ce le prăjim le lăsăm puţin la scurs pe un şerveţel de hârtie să îndepărtăm excesul de ulei, apoi le putem servi. Poftă bună!

PS: căutaţi măsline mai mari să le puteţi umple uşor şi nu prea sărate

PPS: ca umplutură puteţi folosi  orice cremă de brânză, pastă de carne sau de peşte.

Mai multe