Melcișori cu cireșe, rețeta pe care trebuie să o încerci

23 decembrie 2018 9:36   Rețete
Ultima actualizare:

Melcișori cu cireșe! Un desert dulce, care se prepară în fix 30 de minute. Hai în bucătărie!

Uite de ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară melcișorii de cireșe. E o rețetă tare simplă!

Ingrediente aluat

  • 1 kg făină,
  • 5 ouă,
  • 300 ml lapte,
  • 250 g zahăr,
  • 150 g unt,
  • 20 g drojdie uscată,
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 gălbenuș,
  • 2 linguri lapte
  • 1 kg cireșe

Mod de preparare

Într-un bol, pui făina cernută, ouăle, laptele, zahărul tos, 100 g de unt, zahărul vanilat și drojdia. Frămânți un aluat elastic și-l lași la dospit. Pe blatul de lucru întinzi aluatul și-l ungi cu unt. Speli cireșele, le scoți sâmburii și le așezi pe aluat. Rulezi foaia de aluat și o tai felii de 3 cm. Așezi melcișorii în tava tapetată, îi lași să crească 20 de minute și-i ungi cu gălbenușul bătut cu lapte. Lași la copt 25 de minute.

Beneficiile consumului de cireșe

Cireșele conțin antioxidanți, vitamine și minerale benefice organismului? Consumul lor ajută celulele corpului să-și mențină funcțiile specifice. Se crede despre ele că sporesc longevitatea.

Citește și:

Melcisori cu stafide şi vanilie - Felicia Vanea

Reţete de la cititori: Melcişiori cu brânză la cuptor - Mirela

Mai multe