Melcișori cu cireșe, rețeta pe care trebuie să o încerci
Melcișori cu cireșe! Un desert dulce, care se prepară în fix 30 de minute. Hai în bucătărie!
Uite de ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară melcișorii de cireșe. E o rețetă tare simplă!
Ingrediente aluat
- 1 kg făină,
- 5 ouă,
- 300 ml lapte,
- 250 g zahăr,
- 150 g unt,
- 20 g drojdie uscată,
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 gălbenuș,
- 2 linguri lapte
- 1 kg cireșe
Mod de preparare
Într-un bol, pui făina cernută, ouăle, laptele, zahărul tos, 100 g de unt, zahărul vanilat și drojdia. Frămânți un aluat elastic și-l lași la dospit. Pe blatul de lucru întinzi aluatul și-l ungi cu unt. Speli cireșele, le scoți sâmburii și le așezi pe aluat. Rulezi foaia de aluat și o tai felii de 3 cm. Așezi melcișorii în tava tapetată, îi lași să crească 20 de minute și-i ungi cu gălbenușul bătut cu lapte. Lași la copt 25 de minute.
Beneficiile consumului de cireșe
Cireșele conțin antioxidanți, vitamine și minerale benefice organismului? Consumul lor ajută celulele corpului să-și mențină funcțiile specifice. Se crede despre ele că sporesc longevitatea.
Citește și:
Melcisori cu stafide şi vanilie - Felicia Vanea
Reţete de la cititori: Melcişiori cu brânză la cuptor - Mirela