Melcisori cu stafide şi vanilie - Felicia Vanea

9 decembrie 2015 8:58   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

1 pachet foietaj congelat3 gălbenuşuri100 g stafide100 g miere50 g zahăr pudră1 esenţă de vanilie

Mod de preparare

Stafidele le hidratăm în apă călduţă, timp de 30 de minute. Se întinde aluatul decongelat pe o planşeta pudrată cu făină. Se amestecă două gălbenuşuri cu zahărul pudră şi cu esenţa de vanilie, se unge foaia de aluat cu compoziţia şi se presară stafidele scurse de apă.Rulăm aluatul, apoi se taie felii de 1 cm grosime.Se iau feliile, se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se ung melcii cu gălbenuşul rămas şi se dau la cuptor pentru 30 de minute. Ungem melcii cât sunt fierbinţi, cu miere.

Mai multe