Merluciu la cuptor - Nasser Kawadri
Ingrediente: 2 trunchiuri mari de merluciu, 2 lămâi, 1/2 de ardei gras galben, 1-2 roşii, condimente pentru peşte (eu am folosit Kotanyi), sare, ulei de măsline, 1 ceapă mai mare, 1 ardei iute verde, scobitori.
Mod de preparare:
Spălăm foarte bine peştele şi îl condimentăm cu condimente pentru peşte.
Burta o umplem cu rondele de ceapă tăiate subţiri, feliuţe de ardei iute şi felii de lămâie curăţate de coajă. Prindem cu scobitori.
Aşezăm peştele în tava şi îl stropim cu ulei de măsline (4-5 linguri). Pe lângă el aşezăm rondele de roşii şi ardei gras galben tăiat subţire.
Dăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 30 minute.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!