Mini cheescake cu vanilie și smântână, cea mai virală rețetă de sărbători. Au formă de brioșe și un gust unic

27 noiembrie 2024 9:05   Rețete

Mai sunt doar câteva săptămâni până la Crăciun, așa că doamnele și domnișoarele iscusite în bucatărie își fac deja listele cu preparatele pe care le vor pune pe masa de sărbători. Printre acestea se numără și deserturile, care evident că nu pot lipsi. O variantă ideală este mini cheescake cu vanilie și smântână.

Mini cheescake cu vanilie și smântână, un deliciu pentru toate gusturile

Cosânzenele Gătesc au pus la dispoziție o mulțime de clipuri cu rețete pentru masa festivă de Crăciun. Printre acestea se numără cele mai delicioase prăjituri și deserturi. Minicheescake-ul cu vanilie și smântână este ideal pentru sărbătorile de iarnă și cu siguranță, un deliciu pentru toți pofticioșii și toate gusturile. Iată lista cu ingrediente de care ai nevoie:

-250 de grame de biscuiți cu ovăz

-130 de grame de unt topit

-300 de grame de cremă de brânză

-150 de grame de smântână

-2 ouă

-80 de grame de zahăr

-o lingură de gris

-vanilie

-căpșuni

-zahăr pudră pentru decor

Cum se prepară

Metoda de preparare este extrem de simplă, în ciuda faptului că finalul va fi fabulos. Minicheescake-ul cu vanilie și smântână arată exact ca în reclamele copilăriei și are un gust demențial. Copiii vor fi cu adevărat cuceriți de acest desert și mai mult ca sigur vei repeta rețeta și după sărbători. Trecem la treabă și începem să mărunțim biscuții cu ovăz cu ajutorul unui robot de bucătărie sau blender. Puteți folosi și ustensile manuale, dacă nu vă grăbiți.

Îi amestecăm apoi cu untul topit,  luăm câte o lingură din aluat și îl punem în forme de brioșe. Atenție! Trebuie să apăsați puternic, pentru ca blatul să nu se sfărâme. Le băgăm la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 5 minute, iar între timp ne ocupăm de restul ingredientelor. Într-un vas amestecăm crema de brânză cu smântâna, ouăle, grisul, zahărul și vanilia.

După ce am scos tava din cuptor, adăugăm în fiecare formă câte 2 linguri de umplutură. Introducem din nou la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, iar la final scoatem minicheescake-urile și le lăsăm la răcit. Le putem decora cu smântână amestecată cu zahăr pudră și le punem „căciulițele” din căpșuni, iar la final presărăm zahăr pudră.

Mai multe