Mini tarte cu ananas – Camelia Rădoi
Ingrediente:
• 250 g făină
• 50 ml apă rece
• 120 g unt rece
• 2 linguri de zahăr
• 1 gălbenuş de ou
• 1 praf de sare
Crema:
• 200 ml smântână pentru frişcă
• 250 gr mascarpone
• cubuleţe de ananas din compot
• 2 plicuri zahăr vanilat
Mod de preparare:
Punem făina într-un bol. Adăugăm zahărul şi praful de sare. Amestecăm uşor. Adăugăm untul rece tăiat cubuleţe. Incorporăm cu vârful degetelor untul în făină până amestecul are textura pesmetului. Adăugăm gălbenuşul de ou şi apă. Amestecăm uşor cu mâinile. Scoatem aluatul pe masă de lucru, presăram puţină făină şi îl frământăm puţin cât să devină o bilă compactă. Acoperim aluatul cu o folie de plastic şi îl lăsăm la frigider pentru 15 minute. Scoatem aluatul din frigider luăm din el bucăţi pe care le modelăm în forme de tarte sau într-otavă de brioşe aşa cum am pocedat eu. Cu ajutorul degetelor modelăm bine aluatul şi tapetăm bine formă. Aşa procedăm cu toate formele de tarta. Cu o furculiţa înţepam uşor baza aluatului. Punem deasupra fiecărei tarte o bucată mică de foaie de copt peste care punem orez. Puteţi pune şi fasole sau năut. Lăsăm tartele la cuptor pentru 15 minute la 170 grade C.
Crema:
Mixăm frişca cu cele 2 plicuri de zahăr vanilat. Când frişcă s-a întărit adăugăm şi crema de mascarpone. Mixăm uşor până se încorporează. Puteţi să folosiţi ce crema va place mai mult ( crema de ciocolată, crema de vanilie, etc). Tăiem ananasul bucăţele. La baza tartei punem ananas, iar apoi cu un pos ornăm frumos tartele.