Miniprăjiturele cu ananas – Mariana Loredana

2 august 2016 16:34   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: (pentru 6 miniprăjiturele)

-          6 rondele de ananas din compot

-          175 g făină

-          90 g zahăr brun

-          70 g zahăr alb tos

-          60 g unt tăiat cubuleţe de câte 10 g

-          1 ou

-          100 g iaurt

-          25 g nucă de cocos

-          50 g unt la temperature camerei

-          5 g praf de copt

-          2 pliculeţe zahăr vanilat

-          puţină sare

-          6 vişine sau cireşe confiate sau din compot

-          130 ml zeamă de la compotul de ananas

Mod de preparare:

Avem 6 forme de miniprăjiturele în care punem câte 15 g de zahăr brun în fiecare şi câte 10 g de unt sub formă de cubuleţe.  Dăm formele la cuptorul încins la 180 de grade pentru aproximativ 10 minute pentru a se topi zahărul şi untul.  Scoatem formele din cuptor şi punem în fiecare formă câte o rondea de ananas şi în mijlocul rondelei câte o visina sau cireaşa.  Pregătim aluatul astfel:  Într-un bol punem untul , zahărul alb, zahărul vanilat şi puţină sare. Mixăm compoziţia bine apoi adăugăm oul mixând în continuare. Se amestecă praful de copt cu făină şi cu nuca de cocoş. Peste compoziţia din bol adăugăm amestecul de făină şi iaurtul treptat mixând încontinu. Se adaugă şi siropul de la conservă de ananas iar când compoziţia este gata se toarnă în cele 6 forme peste feliile de ananas şi se da cuptor pentru cca 25 de minute la 180 de grade. După ce sunt gata lăsăm să se răcească câteva minute apoi putem răsturna miniprajiturica pe o farfurie şi va mai rămâne şi puţin sirop deasupra.

Mai multe