Minitarte cu fructe și cremă de vanilie - Bianca Fetic

5 decembrie 2016 14:12   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente aluat:

500 gr faină,6-8 linguri zahăr fin,250 gr unt,2 plicuri zahăr vanilat,2 ouă,4-6 linguri de apă,puțină sare;

Umplutură:

600 ml lapte,400 ml frișcă,100 gr zahăr,2 plicuri budincă de vanilie,1-2 plicuri tort gelée transparent,fructe (portocale, kiwi, merișoare, afine).

Preparare:

Întâi de toate, aluatul îl prepari amestecând amestecând făina, sarea, zahărul, untul, oul şi zahărul vanilat. Adaugi apă şi frămânţi în condiţiile cerute de aluatul de tarta (ingredientele să fie reci, mâinile trecute sub jet de apă rece şi uscate, frământat cât mai repede şi puţin, cu buricele degetelor, până ce se transformă din firimituri în aluat omogen). Se înveleşte aluatul în folie alimentară şi se lasă la frigider măcar 30 de min. Apoi se tapetează blatul de lucru cu nişte făină, împărţi aluatul şi întinzi foi rotunde, subţiri, pe care le rulezi pe făcăleţ şi le derulezi în formele de tartă. Înţepi aluatul cu o furculiţă din loc în loc şi mai bagi 30 de min la frigider. Opţional, poţi pune greutăţi, dar nu se umflă cât să iasă diforme. Se pun tartele la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15 min. Le scoţi pe un grătar şi le laşi să se răcească. Pentru cremă, amesteci conţinutul plicurilor de budincă cu zahărul şi puţin lapte, urmând instrucţiunile de pe ambalaj. Restul de lapte şi frișcă lichidă le pui pe foc. Când dau să fiarbă, torni budincă şi laşi la foc mic, amestecând continuu, pentru încă 5 minute până se leagă şi capătă consistența dorită. Dai la o parte şi laşi să se răcească. Între timp, tai fructele după plac. Pui în fiecare formă câte o lingură-două de budincă, încercând să împărţi cât mai egal. Ornezi cu fructe şi la urmă prepari tort gelée, ca în instrucţiuni (deşi eu pun mereu mai puţin lichid decât specificat, fiindcă nu mi-a ieşit niciodată cum trebuie după indicaţiile de pe plic). Se pun la frigider şi se servesc reci. Poftă bună!

Mai multe