Mucenici muntenești cu nucă, rețetă simplă ca bună ziua!

8 martie 2019 12:39   Rețete
Ultima actualizare:

Pe data de 9 martie, an de an, gospodinele se pun pe gătit. Toate prepară mucenici, fie că e vorba de mucenicii moldovenești, din aluat de cozonac, fie că e vorba de mucenicii muntenești cu nucă, o rețetă simplă.

Ingrediente mucenici muntenești cu nucă:

  • 300 g făină
  • 150-160 ml apă foarte caldă 
  • 1 vârf cuţit de sare 
  • 4-5 l apă 
  • 2 portocale mari (doar coaja, dacă nu este tratată) 
  • 1 lămâie mare (doar coaja, dacă nu este tratată) 
  • zahăr (cca 10-12 linguri) 
  • 5-6 linguri pline nucă măcinată 
  • scorţişoară 
  • esenţă de rom 
  • un vârf cuţit sare (pentru fiert mucenicii) 

Preparare mucenici muntenești cu nucă:

Mucenicii: se pune făina în vas, se pune un vârf de sare și apa fierbinte. Se frământă până când aluatul e elastic și se răcește. Aluatul se pune pe blatul de lucru pudrat cu făină. Se împarte în biluțe mici care apoi se transformă în șnururi. 

Află continuarea pe clickpentrufemei.ro!

Sfintii 40 de mucenici. De ce se beau 44 de pahare cu vin?

Mucenici moldovenești cu miere și nucă

Mai multe