Munţi - Florentina Snae
Ingrediente foi albe: 2 ouă, 1 lingură untură, 8 linguri lapte, 1 lingură bicarbonat stins în oţet.
Foi maro: 2 ouă, 1 lingura untură, 8 linguri lapte, 1 lingură bicarbonat stins în oţet, 3 linguri cacao.
Făină se pune în ambele cazuri până se obţine o cocă tare care se poate întinde. Din fiecare se fac câte 3 foi.
Crema: 3 căni lapte, 350 grame margarină, 1 cană şi jumătate zahăr, 12 linguri făină, 3 ouă, esenţe (vanilie sau rom).
Mod de prepare pentru foi: se amestecă cu mixerul ouăle cu zahărul până se topeşte acesta, se adaugă untura topită, laptele, bicarbonatul stins în oţet şi făina până se obţine cocă.
Pentru coca maro se adaugă înainte de făină şi cacao.
Se imparte coca în 3 prţi şi se coace pe fundul tăvii de aragaz.
Crema: laptele se pune pe foc cu margarina până se topeşte aceasta. Între timp se bat 3 ouă cu o cană şi jumătate de zahăr şi se toarnă laptele fierbinte amestecându-se continuu.
Se adaugă esenţele apoi 12 linguri de făină în ploaie şi se lasă la foc mic. Din această cremă se opreşte o cană pentru asamblarea prăjiturii.
Cu crema rămasă se ung foile alternative (una albă, una maro) şi se pun la presat şi la rece până a doua zi.
După presare, se taie fâşii de 5 cm lăţime (ar trebui să iasă 6-7 fâşii), apoi se taie pe diagonală şi se lipesc între ele cu crema din cana oprită cu o zi înainte.
La final trebuie să aibă forma unui munte. Se îmbracă în finetti topit la bain-marie.
Poftă bună!
Trimite
şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!