Musaca de cartofi piure cu carne şi ciuperci – Daniela Gospodariu

30 septembrie 2015 16:26   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

•        1,5 kg cartofi;

•        600 g pulpă de curcan tocată;

•        200 g ciuperci marinate;

•        1 ceapă;

•        1 cană cu suc de roşii;

•        100 g caşcaval;

•        1 ou;

•        1 cub de unt;

•        1 cană de smântână;

•        roşii cherry pentru decor;

•        sare, piper-după gust;

Preparare

Se spală cartofii, se taie rondele, se pun la fiert cu un pic de sare, iar apoi când sunt gata se face un piure în care se adaugă unt şi 1-2 linguri de smântână.

Separat, într-o tigaie începem prin a căli ceapa împreună cu carnea de curcan tocată. Apoi se adaugă ciupercile tocate şi sucul de roşii. După 5 minute, oprim focul, lăsăm să se răcorească, după care adăugăm oul bătut ,1-2 linguri de smântână şi condimentăm după gust.

Vom unge o tavă yena cu puţin unt/ulei, apoi vom monta musacaua noastră, alternând un strat de piure-un strat de carne, ultimul strat fiind cel de carne.

La final se presară caşcaval ras şi se decorează cu roşii cherry, după care se introduce la cuptor pentru 10-15 minute.

Mai multe