N-ai chef să aprinzi cuptorul de Crăciun? Iată o reţetă de clătită festivă!
Cozonaci, sarmale, piftie, friptură, cârnaţi? Prea multe şi prea grele, dar totuşi vrei să-ţi impresionezi musafirii? Click! îţi dă o soluţie. Celebrul blogger rus Gleb Poluiaktov, care s-a mutat în ţara noatră de dragul soţiei romance, dar şi pentru că şi-a deschis o clătitărie în Centrul Vechi, ne-a dat o reţetă inedită pentru masa de Crăciun. Este vorba despre clătita Brutal Russian, unul dintre cele mai cerute preparate la localul său.
Ingrediente:
200 g aluat de clătite
35 g mușchi de vită condimentat
35 de g ardei copți
25 g măsline verzi fără sâmburi
25 de g baby spanac
30 g sos smântână
15 g muștar cu boabe
“Dacă pregătiți rețeta acasă, probabil veți coace clătita într-o tigaie. Sfatul meu este să folosiți una cât mai mare. Când întoarceți prima oară clătita, împachetați-o în jumătate, apoi puneți umplutura: mușchiul de vită tăiat fâșii, ardeii copți tocați, spanacul, măslinele, muștarul și sosul de smântână. Apoi împăturiți în formă de triunghi clătita și mai țineți puțin pe foc. Pe farfurie, ornați cu spanac și sos de smântână. Vă dau ți un pont: folosiți un mușchi de calitate, ușor picant”, ne explică Gleb..