Negresă cu bezea - Deea Lavi
20 iunie 2017 12:44
Rețete
Ultima actualizare:
Ingrediente:
Blat: 250 g zahăr, 150 g margarină, 5 albuşuri, 4 linguri cacao, 1 linguriţă bicarbonat stins, 1 cană de lapte, 250 g făină, 100 g nuci, gem după preferinţă (caise, prune, căpşuni).
Glazura: 5 albuşuri, 250 g zahăr, 2 plicuri zahăr vanilinat.
Mod de preparare:
Se freacă margarina cu zahărul, se adaugă pe rând cele cinci gălbenuşuri, patru linguri de cacao, laptele şi bicarbonatul stins în puţin lapte, apoi se încorporează făina şi nucile. Se toarnă compoziţia în tavă cu hârtia de copt şi se coace la foc potrivit. Când este gata se scoate tava din cuptor, se unge blatul cu gem, iar deasupra se pune o bezea din cinci albuşuri bătute spumă cu 250 g zahăr. Se introduce la cuptor circa 3 minute. La final se rade ciocolată după preferinţă!