Negresă de post cu gem şi nucă – Reţetă

5 martie 2015 13:23   Rețete
Ultima actualizare:

Negresă de post cu gem şi nucă, un desert care ne aduce aminte de copilărie! Şi cum suntem în perioada postului, o să pregătim una fără ouă, unt sau lapte. E la fel de delicioasă, iar cei mici o vor adora.

Este o reţetă simplă şi uşor de făcut, iar dacă sunteţi în criză de timp, sigur este o soluţie bună. Nu veţi avea multe vase de spălat şi nici nu veţi sta cu orele în bucătărie. Dacă nu vă place gemul de prune, puteţi încerca orice sortiment vă place. Dacă v-am convins, e timpul să trecem la treabă.

Negresă de post cu gem şi nucă: INGREDIENTE

  • 150 grame de nucă măcinată
  • 150 grame de zahăr
  • 75 ml de ulei
  • 40 grame de cacao
  • 350 grame de făină
  • 4 linguri cu gem (de prune)
  • 350 ml de apă plata (călduţă)
  • o linguriţă cu oţet
  • o jumătate de plic cu praf de copt
  • 70 grame de ciocolată neagră
  • o linguriţă cu ulei
  • 3 linguri cu apă fierbinte
  • o linguriţă cu sirop de curmale (miere sau orice alt îndulcitor natural)

Negresă de post cu gem şi nucă: MOD DE PREPARARE

Uite cum preparăm o negresă de post cu gem şi nucă. Pentru început încălzim cuptorul. Punem peste făină praful de copt, praful de cacao şi nuca măcinată şi amestecăm. Adăugăm zahărul peste apă plata călduţă şi amestecăm până la dizolvarea completă. Punem uleiul şi oţetul şi omogenizăm.

Turnăm ingredientele lichide peste cele uscate şi amestecăm până la combinarea completă. Adăugăm gemul şi continuăm să amestecăm până la omogenizare. Pregătim o tavă cu dimensiunile de 35x20 cm în care aranjăm hârtie pentru copt, şi în care turnam apoi compoziţia pentru negresă.

Nivelăm uşor deasupra şi introducem tavă în cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 35-45 de minute. Când prăjitură trece testul scobitorii, o scoatem din cuptor şi o lăsăm să se răcească complet în formă. Încă puţin şi vom prăjitura negresă de post cu gem şi nucă va fi gata.

Acum vom pregăti glazura. Topim ciocolata şi punem  peste aceasta siropul de curmale (sau mierea), 3 linguri cu apă fierbinte şi uleiul şi omogenizăm.Tăiem prăjitura de post complet răcită în bucăţi, pe care le scoatem pe un grătar sub care am pus o farfurie, potrivit retete-video.ro. Glazurăm fiecare bucată şi presăram deasupra fulgi de migdale, miez de nucă sau nucă de cocos. Poftă bună!

Mai multe