Negresă - Ghiţă Niculae
29 noiembrie 2017 13:54
Rețete
Ultima actualizare:
Ingrediente:
Pentru blat:
1 cană lapte
4 oua
2 căni cu făină
1 cană cu zahăr
200 g unt
3 linguri cacao
1 linguriță praf de copt
Pentru glazură:
100 g ciocolată lapte/amăruie
100 ml frișcă lichidă
Preparare:
Topim într-o cratiţă untul, laptele, zahărul și cacao. Răcim compoziția și apoi adăugăm gălbenușurile câte unul. Adăugăm făina în ploaie amestecată cu praful de copt. Batem spumă albușurile și le încorporăm în amestecul de cacao care a ieșit ca o smântână mai groasă. Lăsăm la cuptor cam 45 min - 1 oră. Verificăm cu scobitoarea. După ce s-a copt și s-a răcit puțin facem glazura. Pe baie de aburi punem frișca lichidă și ciocolata. Le topim și după 2-3 minute punem peste blat. Poftă bună!