Negresă plină de ciocolată. Rețeta simplă a lui Sorin Bontea
Mâna sus toți iubitorii de ciocolată! Pentru toți cei care preferă un desert “păcătos”, plin de calorii, dar bun de te lingi pe degete, chef Sorin Bontea a dezvăluit rețeta lui preferată de negresă.
Înainte de a reîncepe filmările la “Chefi la cuțite”, Sorin Bontea și-a răsfățat urmăritorii de pe rețelele sociale cu rețetele mai multor preparate de succes. Deloc greu de făcut și explicate pas cu pas, bunătățile pregătite de experimentatul bucătar i-au făcut pe mulți să-i urmeze exemplul.
Ingrediente negresă à la chef Sorin Bontea
- 400 grame ciocolată neagră
- 300 grame zahăr alb
- 150 grame zahăr brun
- 200 grame făină
- 200 grame unt
- 6 ouă
- 50 grame cacao
- Un praf de sare
- Esență sau extract de vanilie
Mod de preparare negresă à la chef Sorin Bontea
După ce rupeți ciocolata în bucăți mici, o topiți la bain-marie, după care adăugați și încorporați untul. Lăsați amestecul la răcit la temperatura camerei.
Zahărul alb și zahărul brun se pun într-un bol, peste care se adaugă, unul câte unul, oăule, Amestecați continuu cu telul pentru ca amestecul să devină cremos și zahărul să se topească în totalitate. Nu uitați de praful de sare și de esența de vanilie.
Făina cernută și cacaua se încorporează treptat în crema făcută din ouă și zahăr, în timp ce amestecați cu telul. Peste compoziție se adaugă ciocolata topită anterior, se amestecă bine totul și se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se bagă la cuptor în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 30 de minute. Când negresa începe să se crape, este gata. O lăsați la răcit și apoi poate fi tăiată și savurată.