Nu le arunca! 7 modalițăți de a folosi ouăle rămase de la Paște

8 aprilie 2018 21:23   Rețete
Ultima actualizare:

Românii sunt gurmanzi și adoră mesele îmbelșugate. Vedetele Sărbătorilor Pascale sunt fără doar și poate ouăle înroșite, însă de cele mai multe ori ne rămân cantități considerabile chiar și după vizitele rudelor și prietenilor. Nu le arunca pentru că ele pot fi folosite în diferite rețete delicioase. Uite câteva idei pe care să le încerci și care sigur vor fi pe placul familiei.

Sandvișuri

Sandviș cu ou și avocado. Dintr-un avocado și puțin usturoi facem o pastă pe care o întindem pe pâine. Stropim cu puțin ulei de măsline, punem câteva boabe de năut, apoi adăugăm feliile de ou și presărăm boia.

Sandiviș cu ou și bacon. Adaugă bacon prăjit, ouă, rucola proaspătă și maioneză pe felia de pâine. Pentru un plus de gust poți adăuga curry. E tare gustos!

Salate

Puteți pregăti nenumărate salate cu ouăle rămase de la Paște. Tăiate felii sau cuburi, ouăle vor completa perfect orice salată de legume, însă sunt perfecte și pentru salatele cu pește sau pui.

Așa că în funcție de ce vă place și ce aveți prin frigider puteți pregăti o salată cu avocado, ou fiert și bacon, o salată nicoise, o salată Caesar cu pui, o salată cu sardine, una cu sparanghel și multe alte salate gustoase.

Salată cu avocado, ou fiert și bacon

Ingrediente: avocado, sare, ouă fierte, 1 avocado copt, 6 fâșii de bacon gătit și tăiat mărunt, semințe de floarea soarelui, 1 roșie tăiată mărunt, 1/4 ceapă roșie tăiată mărunt, 1 salată verde , piper; Dressing: 4 linguri ulei de măsline, 3 linguri oțet mere, 1 lingură muștar Dijon, zeama de la 1 lămâie; Preparere: Într-un bol mare, combină salata verde, ceapa, roția, semințele de floarea soarelui și baconul tăiat mărunt. Într-un borcan pune toate ingredientele pentru vinegretă și amestecă-le bine până ce obții un sos delicios. Apoi, pune-l peste ingredientele de mai sus. Taie avocado în felii subțiri și pune-le peste salată, împreuna cu ouăle fierte tăiate în două. Poftă bună!

Salată cu sardine

Ingrediente: sardine, 100g crutoane, sucul de la 1/2 lămâie, 1 lingură parmezan ras, 1 conservă sardine în ulei, 2 ouă fierte, 1/2 salată verde;  Preparare: Amestecă frunzele de salată rupte, cu sardinele (cu tot cu ulei), crutoanele și sucul de lămâie. Așază deasupra ouăle fierte tăiate în jumătăți, parmezanul ras și condimentează cu piper.

Ouă picante

Tăiați ouăle în două și scoateți gălbenușul. Zdrobiți gălbenușul cu o furculiță și adăugați sos iute, muștar, maioneză, ceapă verde, sare și piper. Amestecați până la omogenizarea compoziției și umpleți albușurile goale cu aceasta. Presărați boia iute.

Pizza cu sardine și ouă

Ingrediente: 4 sardine din conservă, 3 ouă fierte tare, 3 linguri suc de roșii, 3 căței de usturoi, 3 roșii cojite și tăiate felii, 200 g mozzarella și cașcaval, câte 1 linguriță de busuioc și oregano, câteva măsline negre, 2 linguri ceapă verde tocată mărunt; Preparare: Se amestecă pasta de tomate cu usturoiul zdrobit și cu condimentele și se unge pe aluat. Se așază pe aluat roșiile, ouăle, sardinele și măslinele. Se adaugă brânzeturile și se dă pizza la cuptorul preîncălzit la 220 de grade, aproximativ 20 de minute. Când e gata, se presară cu ceapă verde tocată mărunt.

Orez prăjit cu ou

Fierbem orezul 15 minute, după care îl transferăm într-o tigaie bine încinsă cu ulei. Adăugăm ouăle fierte tăiate cubulețe și mixul de legume și lăsăm pe foc timp 5 minute. E tare gustos!

Quesadilla

Rețeta asta este perfectă pentru micul-dejun. Ai nevoie de 2 tortillas unse cu puțin ulei de măsline. Între ele pune un strat gros de brânză rasă, un strat de ouă fierte feliate, ceapă verde, felii de avocado, sare și piper și încă un strat de brânză. Pune-le la cuptor până când brânza s-a înmuiat și tortilla a devenit crocantă.

Ruladă din carne și ou

O ruladă aromată și aspectuoasă, care merge atât la micul-dejun sau ca o gustărică la pachet.

Ingrediente: jumătate kg de carne de porc (ceafă),  jumătate kg carne de vită (cotlet),  1 ceapă, 8 ouă, 200 ml de lapte, 200 g de cașcaval, 3 felii de pâine, 1 legătură de coriandru, 4 linguri de maioneză,  sare, piper negru măcinat, ulei;

Preparare: Fierbeți 5-6 ouă. Înmuiați pâinea în lapte (sau apă) și lăsați-o timp de câteva minute. Dați prin mașina de tocat carne ceapa, carnea și pâinea (scursă de lapte). Adăugați 3 ouă și puțin lapte în care s-a înmuiat pâinea. Presărați cu sare și piper negru măcinat. Amestecați. Pentru a obține ouă fierte, fără ca acestea să crape, înfigeți fiecare ou cu un ac, la capătul ascuțit. Amestecați carnea cu mâna. Luați carnea și aruncați-o în bol, de câteva ori, până obțineți o masă omogenă. Dați cașcavalul prin răzătoare. Preîncălziți cuptorul până la temperatura de 180-200°C. Pregătiți tava de copt. Tapetați tava de copt cu folie de staniol. Lăsați rezervă de folie pe margini, astfel încât să înveliți rulada. Ungeți folia de staniol cu ulei. Aranjați carnea tocată pe mijloc. Întindeți carnea într-un strat uniform, păstrând partea de mijloc puțin mai groasă. Pe partea mai groasă veți aranja ouăle. Presărați carnea cu cașcavalul ras și coriandrul tocat. Păstrați puțin cașcaval pentru a presăra rulada deja coaptă. Aranjați pe carne ouăle fierte. Porniți de la cea mai lată margine a foliei de staniol și rulați carnea, acoperind ouăle fierte. Repetați același pas din partea opusă a ruladei. Apoi strângeți capetele foliei de staniol. Coaceți rulada în cuptorul preîncălzit timp de 40 de minute. Peste 40-45 de minute, îndepărtați un fragment de folie de staniol și presărați rulada cu cașcaval ras și ungeți-o cu maioneză. Întoarceți rulada la cuptor pentru încă 10 minute, până obțineți o crustă rumenită. 

Mai multe