Nuci umplute cu cremă de ciocolată - Porceanu Gică

22 martie 2016 12:15   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

Aluat:

4 ouă

200 g zahăr pudră

200 g unt

cca 800 g făină

un plic de amoniac

2 linguriţe esenţă de vanilie

un praf de sare

Crema:

300 g unt 82% grăsime

150 g ciocolată 50% cacao

8 linguri lapte

8 linguri zahăr pudră

2 gălbenuşuri(opţional)

1/2 sticluţa esenţă rom

5 linguri nuca măcinată

Mod de preparare

Aluat:

mixăm ouăle cu praful de sare apoi adăugăm zahărul mixând în continuare până acesta se topeşte. Adăugăm untul moale , amoniacul stins în zeam de lămâie şi esenţa de vanilie. Mixăm bine  apoi punem făină treptat şi frământăm până obţinem un aluat uşor de modelat. Din aluat formăm bile pe care le punem în forma bine încinsă şi le coacem la foc mic 1-2 minute.

Crema:

într-o crăticioara punem laptele la încălzit şi adăugăm ciocolată ruptă bucăţele.Amestecăm până se topeşte ciocolată, dăm crăticioara deoparte şi lăsăm la răcit. Mixăm untul şi adăugăm zahărul pudră lingură cu lingură. Adăugăm ciocolata topită, gălbenuşurile pe rând şi mixăm până la omogenizare.Aromatizăm cu esenţă de rom după gust .Cu ajutorul unei spatule încorporăm nucile şi dăm crema la rece până se întăreşte puţin.Cu această crema umplem “cojile nucilor” apoi le lipim două câte două.

Mai multe