O reţetă de Paşte de la bucătarul Dragoş Bercea: Aperitiv cu şuncă
Preparare: Acoperi cu folie de plastic o formă de chec şi o îmbraci cu feliile de şuncă de porc. Pui foile de gelatină la înmuiat în apă. Fierbi ouăle de prepeliţă în apă sărată cinci minute. Le pui în apă rece şi le cureţi de coajă. Storci foile de gelatină şi le pui la topit pe baie de aburi. Laşi să ajungă la temperatura camerei şi o amesteci în maioneză împreună cu sare.
Torni 3/4 din amestecul de maioneză în formă, pui ouăle unul după altul peste compoziţie. Spanacul îl speli, îl opăreşti în apă clocotită cu un praf de sare, îl scoţi în apă rece, îl scurgi, îl laşi să se răcească şi-l tai fâşii.
Morcovul fiert îl tai cubuleţe. Pui în maioneză morcovul tăiat cubuleţe, spanacul tocat şi şunca de pui tăiată cubuleţe. Pui restul de compoziţie şi acoperi cu feliile de şuncă. Introduci forma la frigider pentru şase ore. O răstorni pe un platou şi o serveşti tăiată felii.