O reţetă de Paşte de la bucătarul Horia Vîrlan: Deliciu cu cremă de brânză

30 aprilie 2013 14:17   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: Pentru blat: 500 g făină, 80 g zahăr, 250 ml lapte dulce, 40 g drojdie, 80 ml ulei, 1 praf de sare. Pentru umplutură: 3 ouă, 150 g zahăr, 750 g brânză de vaci, 2 linguri smântână, 100 g stafide, coajă de portocală rasă. Pentru glazură: 2 albuşuri, 150 g zahăr pudră, 1 lingură zeamă de lămâie.

Preparare: Amesteci drojdia cu lapte cald, adaugi o lingură de făină şi o lingură de zahăr, laşi la dospit până îşi dublează volumul, apoi amesteci cu restul ingredientelor pentru blat şi frămânţi un aluat omogen şi consistent, pe care îl laşi la loc cald să dospească circa 40 de minute. Amesteci brânza cu gălbenuşurile, zahărul, smântâna şi coaja de portocală rasă, adaugi stafidele şi la sfârşit încorporezi albuşurile bătute spumă.

Laşi crema la rece până e gata aluatul. Întinzi aluatul în două foi, aşezi prima foaie într-o formă rotundă, torni umplutura de brânză şi acoperi cu cea de-a doua foaie de aluat. Introduci forma în cuptor pentru circa o oră. O laşi să se răcească în formă. Baţi albuşurile cu zahărul pudră, adăugând treptat câte puţină zeamă de lămâie până se formează o compoziţie albă. Cu ajutorul unui poş, decorezi tarta cu glazura de lămâie şi o laşi la rece până în momentul servirii.

Mai multe