O reţetă de post de la vedete: Salată de fasole neagră

21 aprilie 2016 18:39   Rețete
Ultima actualizare:

Livia Taloi, actriţa din serialul „Trăsniţii” (Prima TV) a ţinut tot postul Paştelui. Una dintre preferatele ei este salata de fasole neagră

Ingrediente:

200 g fasole neagra uscata100 g porumb dulce1ceapa100 g roşii deshidratate şi ţinute în ulei de măsline cu mirodeniisarepiperoţet (opţional )

Mod de preparare:

Fasolea uscată se pune în apă rece pentru cel puţin 6-12 ore. De obicei, o pun cu o seară înainte, sau dimineaţa şi o fierb seara. Se spală apoi şi se pune la fiert în apă rece. Pentru cine doreşte, se poate schimba apa dar aceasta se înlocuieşte doar cu apă fierbinte! Când este fiartă, se trece sub jet de apă rece şi se pune într-un castron.Se lasă să se răcească. Se taie roşiile şi se pun peste fasole, ceapa se taie solzi, se pune porumbul iar uleiul de măsline de la roşii se pune peste salata împreună cu sarea şi piperul Se poate asezona cu oţet. Se serveşte rece.

Mai multe