O reteta de post pe zi: Ciorba de fasole
24 aprilie 2013 6:49
Rețete
Ultima actualizare:
Preparare: Se curăţă, se spală fasolea (şi albă, şi roşie) şi se pune la înmuiat 10-12 ore. Se scurge apa în care a stat, se acoperă cu apă şi se pune la fiert până se înmoaie bine, schimbând apa de două ori. După ce a fiert fasolea, se strecoară. În apa în care a fiert fasolea se fierb morcovii, păstârnacul, cartofii şi ceapa, curăţate şi tăiate. Se scot legumele şi se paseză în blender împreună cu fasolea. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pune piureul de legume, se lasă câteva secunde şi se subţiază cu zeamă în care au fiert fasolea şi legumele.Se condimentează, după gust, cu sare şi piper, se adaugă usturoiul zdrobit şi, când se servşte, se presară în farfurie rondele de ardei iute.