O reţetă de Valentine's Day pe zi: Inimioare cu ciocolată albă

11 februarie 2013 8:22   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente. Pentru blat: 6 ouă , 5 linguri zahăr, 2 linguri cacao, 4 linguri făină, 1 praf de copt, 1 praf de sare. Pentru cremă: 3 ouă, 80 g făină, 150 g zahăr, 2 căni, lapte, 25 g unt, 2 pliculeţe zahăr vanilat, 2 linguri cacao, 1 esenţă de rom. Pentru ornat: 250 g ciocolată albă de menaj, colorant alimentar roşu, 2 linguri ulei, 400 ml frişcă vegetală

Preparare: Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare şi zahărul. Adaugi pe rând gălbenuşurile şi făina amestecată cu cacaua în ploaie. La sfârşit pui praful de copt stins în puţină zeamă de lămâ¬ie. Pui compoziţia la cuptor, într-o ta¬vă dreptunghiulară, pentru 25-30 de minute.Amesteci ouăle cu zahărul, zahă¬rul vanilat, cacaua, făina şi laptele cald. Omogenizezi şi fierbi totul la foc mic, amestecând energic, ca să nu se facă cocoloaşe. La sfârşit pui şi esenţa de rom. Dai crema de pe foc şi laşi să se mai răcească. Amesteci crema cu untul topit la temperatura camerei. Din blat tai inimioare cu ajutorul unor forme speciale, care pot fi fo¬losite şi pe post de tăvi. Pui bucăţile de blat astfel formate în forme, adaugi crema răcită şi dai totul la frigider. Topeşti ciocolata albă cu ulei, adaugi puţin colorant şi dai la rece. Cu o lingură, formezi fulgi de ciocola¬tă, cu care ornezi prăjiturile, nu înain¬te de a le fi decorat cu frişcă.

Mai multe