O reţetă delicioasă: Faguri cu cremă

24 octombrie 2012 15:18   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente pentru aluat: 1 cană lapte, 1 cană zahăr, 1 cană untură, 4 ouă, 2 plicuri praf de copt, 1 fiolă esenţă de vanilie, făină cât cuprinde.

Ingrediente pentru cremă: 500 ml lapte, 1 pachet margarină, 4 linguri făină, 1 cană zahăr, 1 fiolă esenţă de rom, 3 linguri cacao.

Preparare: Am pus într-o cratiţă mai mare zahărul şi laptele. Am lăsat până s-a încălzit laptele şi să se topească zahărul.  Am adăugat untura, ouăle întregi, praful de copt şi esenţa.

Am adăugat apoi făina treptat până am obţinut un aluat potrivit care nu se mai lipea de mâini sau de vas. Din aluatul obţinut, am făcut biluţe mici. Am aşezat câte şase biluţe pe o parte a unei forme de faguri încinsă foarte bine şi unsă cu puţin ulei. Pentru uns, eu am folosit o pensulă. Am închis forma, am apăsat bine şi am copt pe ambele părţi. Nu le ţii mult, se rumenesc frumos după circa un minut.

Procedezi la fel şi cu restul de aluat. Într-o cratiţă cu fundul gros, am amestecat laptele cu făina, zahărul, pudra de cacao şi am pus pe foc mic. Am lăsat până s-a îngrosat, după care am dat să se răcească. Am încorporat margarina moale în cremă şi am pus esenţa de rom. Am lipit cu cremă două câte două "floricele". Sunt bune după câteva ore. Ideal ar fi să stea de seara până a doua zi. Cu cât stau mai mult, cu atât sunt mai bune.

Câştigă o supertigaie

Eşti expertă în bucătărie? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun,  aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie. Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro. Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi  premiată cu o super-tigaie oferită de www.vasepentrugatit.ro.

Mai multe