O reţetă gustoasă: Inimioare cu ciocolată albă

20 februarie 2015 8:50   Rețete
Ultima actualizare:

  • Ingrediente
  • Pentru blat
  • 6 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri făină
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Pentru cremă
  • 3 ouă
  • 80 g făină
  • 150 g zahăr
  • 2 căni lapte
  • 25 g unt
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • 2 linguri cacao
  • 1 esenţă de rom
  • Pentru ornat
  • 250 g ciocolată albă de menaj
  • colorant alimentar roşu
  • 2 linguri ulei
  • 400 ml frişcă vegetală

Preparare

Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare şi zahărul. Adaugi pe rând gălbenuşurile şi făina amestecată cu cacaua în ploaie. La sfârşit pui praful de copt stins în puţină zeamă de lămâie. Pui compoziţia la cuptor, într-o tavă dreptunghiulară, pentru 25-30 de minute.Amesteci ouăle cu zahărul, zahărul vanilat, cacaua, făina şi laptele cald. Omogenizezi şi fierbi totul la foc mic, amestecând energic, ca să nu se facă cocoloaşe. La sfârşit pui şi esenţa de rom. Dai crema de pe foc şi laşi să se mai răcească. Amesteci crema cu untul topit la temperatura camerei.Din blat tai inimioare cu ajutorul unor forme speciale, care pot fi folosite şi pe post de tăvi. Pui bucăţile de blat astfel formate în forme, adaugi crema răcită şi dai totul la frigider.Topeşti ciocolata albă cu ulei, adaugi puţin colorant şi dai la rece. Cu o lingură, formezi fulgi de ciocolată, cu care ornezi prăjiturile, nu înainte de a le fi decorat cu frişcă.

Mai multe