O rețetă gustoasă pe zi: Alviță
Rețeta gustoasă de azi este Alviță.
Ingrediente Alviță:
5 albuşuri, 400 g zahăr, 200 g nuci, 300 g miere, 100 g alune descojite, 1 lingură zeamă de lămâie, 2 plicuri zahăr vanilat.
Preparare Alviță:
Pui miezul de nuci într-o tavă, la cuptor, la foc mic, 5 minute. Le cureți coaja și le toci grosier. Bați albușurile spumă. Torni mierea într-un vas încăpător și îl așezi pe aragaz, la foc mic. Când e pe punctul de a da în clocot, adaugi zahărul și zeama de lămâie. Stingi focul și bați compoziția cu un tel în formă de pară, 15 minute, până prinde consistență. Torni acest amestec cald peste spuma de albușuri și continui să bați energic cu telul, încă 15 minute. Adaugi zahărul vanilat, nucile și alunele. Într-o tavă înaltă, pui o hârtie de copt, inclusiv pe pereți, apoi torni alvița. Acoperi cu altă hârtie de copt, o lași să se răcească, apoi așezi peste ea un tocător greu de lemn, care să o preseze. O lași într-un loc răcoros și uscat 3-4 zile.