O reţetă gustoasă pe zi: Antreuri cu pui pane

30 ianuarie 2015 11:06   Rețete
Ultima actualizare:

  • Ingrediente
  • 2 andive mari
  • ½ piept de pui
  • 100 g orez cu bobul lung
  • ½ ardei gras roşu
  • ½ ardei gras galben
  • ½ ardei gras verde
  • 1 cartof mare
  • 1 ou
  • 2 linguri făină
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • pătrunjel verde
  • sare
  • piper

Preparare: Desfaci andivele şi foloseşti frunzele mari ca support pentru salata de orez cu pui pane.Fierbi orezul în apă cu sare şi cu o lingură de ulei, scurgi apa şi laşi orezul să se răcească. Separat, fierbi cartoful în coajă, scurgi apa, cureţi coaja şi-l tai cuburi. Tai ardeii şi pieptul de pui cuburi subţiri, ca pentru pane.Amesteci oul cu făina, sare şi piper şi diluezi cu puţină apă. Treci cuburile de carne prin acest sos, le prăjeşti în ulei încins şi le scoţi pe prosop absorbant pentru a înlătura excesul de grăsime. Aşezi pe foile de andive o lingură de orez, cubuleţe de cartofi, ardei, condimentezi cu sare şi piper, stropeşti cu ulei şi zeamă de lămâie, adaugi un şniţel şi serveşti decorat cu pătrunjel verde.

Mai multe