O reţetă gustoasă pe zi: Aperitiv cu creveţi

7 februarie 2013 9:37   Rețete
Ultima actualizare:

Preparare: Se amestecă în blender toate ingredientele pentru aluatul de clătite, apoi se lasă compoziţia în frigider circa 30 de minute. Se prepară clătitele, una câte una, într-o tigaie neaderentă. Creveţii se freacă cu usturoiul zdrobit, se pudrează cu praf de curry şi se lasă la rece 30 de minute. Se topeşte untul într-o tigaie, se căleşte ghimbirul şi ardeiul iute. Se adaugă apa, migdalele măcinate, sare şi piper, după gust, se fierb cinci minute, apoi se adaugă creveţii şi se fierb, la foc mic. Se iau creveţii deoparte de pe foc şi se lasă să se răcorească. Într-un castron separat, se amestecă brânza de capră rasă cu brânza de vaci, cu smântâna lichidă, şi mărar şi pătrunjel, tocate fin. Se umple fiecare clătită cu amestecul de brânză, se adaugă câte doi creveţi, apoi se rulează. Se pun la cuptor pentru circa 15 minute.

Mai multe