O rețetă gustoasă pe zi: Aripioare de pui picante cu sos chilli
Rețeta gustoasă de azi este Aripioare de pui picante cu sos chilli.
16 aripi de pui, 4 linguri ulei, 1 lingură boia dulce, 1 lingură boia iute, sare și piper, pătrunjel; Pentru sosul chilli: 6 roșii, 4 ardei iuți, 2 cepe, 1 linguriță miere, 1 linguriță boia dulce, 2 linguri ulei, 2 căței usturoi, sare, 250 ml apă.
Preparare Aripioare de pui picante cu sos chilli:
Speli aripile de pui, le tai vârfurile și le usuci. Le ungi cu ulei, apoi le condimentezi cu boia dulce și iute și cu piper. Încingi grătarul și reduci focul la moderat, frigi aripioarele 10 minute pe fiecare parte. Le sărezi și le ornezi cu pătrunjel tăiat mărunt. Pentru sosul chilli, speli roșiile, le opărești, le descojești și le tai cubulețe. Speli ardeii iuți, îi tai rondele și îi lași cu semințe. Pisezi usturoiul, îl pui peste roșii, presari sarea și boiaua. Cureți ceapa, o mărunțești și o călești în 2 linguri de ulei încins. Când devine sticloasă pui ardeii iuți, apoi răstorni amestecul de roșii și apa. Lași să fiarbă până ajunge la consistența dorită. Când s-a răcit încorporezi mierea. Servești aripioarele cu sos chilli.