O reţetă gustoasă pe zi: «Bombițe» în aluat fraged
1 martie 2015 11:59
Rețete
Ultima actualizare:
- Ingrediente
- 4 mere potrivite
- 250 g făină
- 250 g unt
- 100 g zahăr tos
- 3 ouă
- 1 praf de sare
- 150 g gem de căpşuni
- 50 g alone zdrobite
- 50 g zahăr cu vanilie
Preparare
Amesteci făina, untul, zahărul, ouăle şi praful de sare şi frămânţi un aluat. Îl laşi la rece o oră.Cureţi merele de coajă, le scobeşti pentru a îndepărta căsuţa seminţelor. Umpli merele cu gem şi le pui, în loc de codiţe, beţe de scorţişoară.Întinzi aluatul în foaie, tai pătrate de aluat şi îmbraci fiecare măr. Le tăvăleşti prin alunele zdrobite, le aşezi într-o tavă unsă cu puţin unt şi le pui la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute.Când sunt coapte, le pudrezi cu zahăr aromat cu vanilie. Le serveşti calde sau reci. Poftă bună!