O reţetă gustoasă pe zi: Brioşe aromate cu morcovi
Preparare: Se cerne făina cu praful de copt şi sarea, se mixează cu untul, zahărul şi ouăle. Se adaugă ghimbirul, scorţişoara, nucile măcinate, morcovii raşi pe răzătoarea mică şi se amestecă cu o lingură de lemn până se omogenizează. Se toarnă compoziţia în forme de brioşe unse sau tapetate cu hârtie specială şi se introduc în cuptorul preîncălzit pentru circa 20 de minute. Între timp, se opăresc migdalele cu apă clocotită circa 10 minute. Se clătesc cu apă rece, se decojesc şi se usucă în cuptorul încins până devin casante, fără a se rumeni. Se toacă fin şi se mixează cu zahărul pudră, albuşurile, zeama de lămâie şi esenţa pentru a se obţine o pastă asemănătoare cu plastilina. Brioşele se lasă să se răcească şi se decorează cu frişcă. Din marţipanul frământat cu colorant alimentar portocaliu şi verde se modelează morcovi mici (ca în imagine), care se aşază deasupra, ca decor.