O reţetă gustoasă pe zi: Brioșe cu iaurt
Ingrediente
80 g unt cu 80% grăsime
200 g făină
150 g zahăr pudră
2 ouă
1 praf sare
1 iaurt gras, mic
1 plic praf de copt
esență de vanilie
500 g zmeură, proaspătă
80 g ciocolată albă, pentru decor
12 coșulețe de hârtie
frunze de mentă, pentru decor
Preparare
1. Încingi cuptorul. Amesteci praful de copt cu făina și sarea. Separat, mixezi ouăle cu zahărul pudră, până crește în volum și compoziția se albește. Încorporezi făina, iaurtul, esenţa și zmeura, lăsând deoparte câteva fructe, pentru decor, și amesteci bine, să se combine toate ingredientele, apoi le așezi într-o tavă.
2. Tapetezi 12 forme de brioșe și torni aluatul obținut. Introduci la cuptor și lași un sfert de oră la foc mediu, să se rumenească pe margini. Le verifici prin testul scobitorii și le lași să se răcească. Între timp, topești ciocolata albă pe baie de aburi.
3. Scoți brioșele din forme, le decorezi cu ciocolată, zmeură și frunzulițe de mentă, care dau brioșelor un parfum deosebit.