O reţetă gustoasă pe zi: Brioșe cu iaurt

4 iunie 2017 13:02   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

80 g unt cu 80% grăsime

200 g făină

150 g zahăr pudră

2 ouă

1 praf sare

1 iaurt gras, mic

1 plic praf de copt

esență de vanilie

500 g zmeură, proaspătă

80 g ciocolată albă, pentru decor

12 coșulețe de hârtie

frunze de mentă, pentru decor

Preparare

1. Încingi cuptorul. Amesteci praful de copt cu făina și sarea. Separat, mixezi ouăle cu zahărul pudră, până crește în volum și compoziția se albește. Încorporezi făina, iaurtul, esenţa și zmeura, lăsând deoparte câteva fructe, pentru decor, și amesteci bine, să se combine toate ingredientele, apoi le așezi într-o tavă.

2. Tapetezi 12 forme de brioșe și torni aluatul obținut. Introduci la cuptor și lași un sfert de oră la foc mediu, să se rumenească pe margini. Le verifici prin testul scobitorii și le lași să se răcească. Între timp, topești ciocolata albă pe baie de aburi.

3. Scoți brioșele din forme, le decorezi cu ciocolată, zmeură și frunzulițe de mentă, care dau brioșelor un parfum deosebit.

Mai multe