O rețetă gustoasă pe zi: Brioșe cu mac și caise

25 ianuarie 2018 11:53   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 

Pentru aluat:

500 g făină

50 g zahăr

20 g drojdie proaspătă

250 ml lapte cald

1 ou + 1 gălbenuș pentru uns

60 g unt

coaja rasă de la 1 lămâie

Pentru umplutură:

100 g mac

50 g zahăr pudră

2 linguri magiun de prune

caise din compot

frișcă.

Preparare:

Pentru brioșe, pui toate ingredi­entele, la temperatura camerei, într-un castron și frămânți un aluat ca de cozo­nac. Îl acoperi cu un prosop și-l lași la dospit până își triplează volumul. După aceea, formezi biluțe și le pui în forme. Le mai lași 20 de minute la loc cald pentru a-și dubla volumul. Între timp, amesteci zahărul pu­dră cu macul și cu magiunul. Dacă e nevoie, mai pui câteva picături de apă. Trebuie să obții o compoziție nici prea moale, nici prea tare. Ungi brioșele cu gălbenușul. Dea­supra pui jumătăți de caise din compot și amestecul de mac. Le dai la cupto­rul preîncălzit la 180 °C 25 de minu­te. Dacă vrei, poți decora brioșele cu frișcă.

Mai multe