O reţetă gustoasă pe zi: Brioşe cu nuci şi cacao

19 octombrie 2016 11:34   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

150 g făină

100 ml lapte

70 g zahăr

100 g nuci mărunțite

2 linguri cacao

50 g unt

1 ou

1 praf sare

½ linguriță praf de copt

zahăr pudră

15 mieji de nuci

Pentru glazură

1 albuș

100 g zahăr pudră

1 linguriță zeamă de lămâie

Preparare

1. Amesteci făina cu zahărul, praful de copt, sarea și pudra de cacao. Separat, mixezi laptele cald cu untul și cu oul până se omogenizează ingredientele și le adaugi la compoziția de făină. La final, pui nucile. Ungi formele de brioșe cu unt, le umpli 2/3 cu aluatul obținut și le dai la cuptorul preîncălzit 20-25 de minute, până când brioșele trec testul scobitorii.

2. Pentru glazura de zahăr, amesteci bine cu o lingură de lemn albușul cu zahărul până când se topește, apoi încorporezi zeama de lămâie. Le servești decorate cu zahăr pudră sau cu glazură și cu câte un miez de nucă.

Mai multe