O reţetă gustoasă pe zi: Brioşe cu seminţe

13 octombrie 2016 11:58   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

250 g făină

150 g zahăr

1 linguriță praf de copt

1 linguriță scorțișoară

1 ou

75 g iaurt

200 g piure de dovleac

50 g unt topit

100 g miez semințe de dovleac

Preparare

Amesteci făina cu zahărul, praful de copt și scorțișoara. Separat, amesteci piureul de dovleac cu oul, untul topit și iaurtul. Omogenizezi cele două compoziții. La final, adaugi miezul de semințe de dovleac.

Ungi cu unt formele de brioșe și le umpli 1/3 cu aluatul obținut. Le dai la cuptorul încins aproximativ 25 de minute.

Piureul de dovleac pentru prăjituri îl poţi prepara în mai multe feluri. Scoţi miezul şi îl mixezi sau îl dai prin răzătoare, după care îl căleşti în una-două linguri de ulei, îl fierbi sau îl coci în cuptorul încins.

Mai multe