O reţetă gustoasă pe zi: Budincă de dovlecei

7 iunie 2018 13:55   Rețete
Ultima actualizare:

Avem pentru voi o reţetă gustoasă de budincă de dovlecei.

Ingrediente Budincă de dovlecei

300 g brânză de oaie, 200 g caşcaval, 5 dovlecei, 3 cartofi fierţi, 100 g şuncă, 5 ouă, 1 legătură mărar, 2-3 căţei usturoi, piper măcinat.

Preparare Budincă de dovlecei

Razi brânza şi caşcavalul. Speli dovleceii, îi cureţi de coajă şi-i razi. Îi scurgi de zeamă şi îi amesteci cu caşcavalul, brânza şi cartofii fierţi şi zdrobiţi. Adaugi şunca tăiată cubuleţe, gălbenuşurile, mărarul tocat şi usturoiul pisat. Piperezi şi omogenizezi compoziţia. Baţi albuşurile spumă şi le încorporezi cu grijă. Răstorni amestecul într-o tavă termorezistentă, tapetată. Dai budinca la cuptor, la foc mic, până se rumeneşte.

Mai multe