O reţetă gustoasă pe zi: Budincă de dovlecei

9 august 2017 11:58   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

Ai nevoie de

500 g dovlecei

1 ceapă

2 căței de usturoi 

100 g șuncă

100 g cașcaval ras

4 ouă bătute

120 g făină

4 linguri pesmet 

1 legătură de mărar

50 g smântână

sare

cimbru

piper  

Preparare

Dai prin răzătoare dovleceii curățați de coajă și cotor și îi storcide zeamă. Adaugi cașcavalul, ceapa și mărarul tocate, usturoiul zdrobit, șunca tăiată, ouăle și amesteci. Încorporezi condimentele, după gust, pesmetul și smântâna. Trebuie să obții o consistență ușor groasă. Dacă e moale, poți să mai adaugi făină. Pui compoziția într-un vas tapetat și dai la cuptorul încins 40 de minute.

Mai multe